Information om hemlarm och inbrottslarm

Bli återförsäljare

Larmcentralen
Placeringen av centralen ska placeras så att den är svåråtkomlig (dolt) samt har mottagning med både gsm nätet samt de trådlösa sensorerna. Placeringen är något man själv bestämmer och tips kan ni få per telefon vid köp av ett larmsystem. Larmcentralen har en antenn som ska vara ”uppåt” vid drift. Larmcentralen har en backup på 5 timmar och behåller driften uppe även vid strömavbrott.


SMS eller uppringning
Man kan enkelt välja om larmet ska ringa upp eller skicka sms vid larm. Viktigt är att man installerar ett simkort tex kontantkort (ej operatören 3) utan PINkod, välj en operatör som har bra mottagning! Glöm ej att där ska finnas pengar på kortet och att vissa kort kräver påfyllning en gång per år!

Sabotageskydd
De trådlösa enheterna samt larmcentralen är utrustade med sabotageskydd. Om någon bryter upp dessa eller klipper en kabel utlöser larmet direkt.

Batteribackup
Håller larmet i drift även vid strömavbrott i minst 12h, samma gällande utomhussirenen som vi lagerför.

Strömavbrottslarm
Larmet skickar ut meddelande vid strömavbrott i huset/lokalen, och skickar även när strömmen kommer tillbaka igen.

Sirenen
Ett kraftfulltljud på 110dB är det ingen som kan missa! Extremt välljudande siren. Finns även utomhus sirener att köpa till. Finns under tillbehör.

Trådlösa enheterna
Alla enheterna är trådlösa utom undantaget den tillhörande sirenen, samt strömförsörjningen. Räckvidden är ca 50m i öppen terräng. Räckvidden inomhus beror på vad det är för väggar, tjocka betong väggar tex. Kan göra att räckvidden förkortas något men i normala förhållande så räcker det mycket väl.

När inte räckvidden räcker till, förstärkare
Om man behöver larma väldigt stora ytor så kan en räckviddsförstärkare vara till nytta, denna hjälper till så att alla enheterna när larmcentralen. Vid tex. En gård där det finns fler byggnader med längre avstånd.

Larmdekaler
Det ingår olika antal larmdekaler 75 x 50mm beroende på vilken storlek av paket som man väljer, det går att beställa extra om man vill det för 15kr/st. Finns även större dekaler/skyltar i storleken A5 som man Tex. Kan ha på grindar, större portar, garage etc. Ni hittar dessa under tillbehör.

Dörrmagneterna/Dörrvakt
Inbyggd sabotage funktion, finns även möjlighet att använda sändaren som en "standard" sändare och göra något som är trådbundet trådlöst tex.

Rökdetektorerna
Med rökdetektorerna så får man även ett perfekt skydd mot rökutveckling, dessa enheter är självklart också trådlösa. Dessa enheter kan monteras i tex. kök, hall, vardagsrum, beroende på hur lokalen är utformad och vad där finns i lokalen. Mer utformligare beskrivningar på utplaceringen finns att ladda ner från vår hemsida.

Panikknapp/Överfallsknapp
Denna knapp är ett bra komplement för att öka tryggheten i hemmet/butiker ytterligare. Kan placeras vid nattduksbordet eller tex. Vid kassorna i butiken. Vid knapp tryckning utlöses larmet omedelbart och larmen meddelar larmmottagaren om händelsen. Själklart är denna enhet trådlös också. Fjärrkontrollerna till SST-901 här även en inbyggt bråklarm/paniklarm.

Batterierna
Nya batterier medföljer till alla nödvändiga enheter helt utan extra kostnad. Värde ca 62kr/st. Larmsystemet varnar vid för låg spänning! frågor