Vanliga frågor och svar om våra villalarm

Frågor och svar

Garanti
Det är ett års garanti på våra hemlarm. Garantin går att förlänga 1-3år om man vill det, dessa tjänster finns att lägga till i shoppen när ni väl köper et hemlarm från oss.

GSM vad menas med det?
GSM står för Globalt System för Mobil kommunikation. Gsm nätet jobbar på olika frekvenser värden över men våra villalarm är anpassade till alla länder och jobbar på frekvenserna GSM 900/1800 el 850/900/1800/1900Mhz, Samtliga larm från oss är GSM baserade.

Hur ligger Gripen Guard i kvalitets mätning?
Gripen Guard hemlarm är ett av de bästa larmen som vi har arbetat med. Kvalitén är extremt hög lika så är säkerheten i sin absolut bästa spjutspets. Gripen Guard är ett svenskt varumärke, utvecklat av svenska larmingenjörer och med manskap inom branschen som ständig är med och får påverka utvecklingen vilket leder till ett helt annat försprång än andra konkurrenter som utvecklar system. Gripen Guard har även svensk röstguide och svensk display och är verkligen anpassat för vårt skandinaviska klimat. En annan fördel med Gripen Guard är även att de ständigt utvecklar nya tillbehör. Made by Sweden är just vad det är. Och det är ingen tillfällighet att fler och fler säkerhetsolag övergår till just Gripen Guard. Tummen upp från oss!

Jag har djur hur gör jag?
Självklart finns det lösningar till er som har husdjur, i våra kampanjer ingår det inte husdjursanpassade sensorer men däremot finns sensorerna som vi kan anpassa för djur upp till max 25-30kg, under tillbehör för resp. larm finns det ett tillägg som heter "djuranpassning", när denna läggs i varukorgen så programmerar vi och ändrar sensorerna för anpassning för djur, när det Gripen Guard Protection serien så är det endast en avgift oavsett hur många sensorer man köper.

Vem ska jag koppla larmet till?
Larmet går att koppla till vem man vill. Larmet kan både skicka sms eller ringa det bestämmer man själv. Men för att få larmet så effektivt som möjligt bör man koppla larmet till tex. grannar, vänner, sig själv, till folk som kan vara på platsen fort om det hänt något och då meddela ev polis. Det finns möjligheter att koppla larmet till en larmcentral med väktareutryckningar. Vi hjälper er med att koppla larmet till en larmcentral då vi samarbetar med som flesta.

Går det att komplettera med fler enheter i efterhand?
Självklart går det när som helst att komplettera med fler enheter till larmet, och på ett mycket enkelt sätt lägga till dessa enheter i larmet. Vi ligger ständig i fokus på att alltid ha ett välsorterat lager.

Vilken frekvens sänder larmet på?
Endast den nya godkända frekvensen 868MHz och GSM 900/1800 el 850/900/1800/1900MHz.

Är det svårt att installera ett villalarm från er?
Samtliga av våra larm är utvecklade så att de ska vara så lätt som möjligt att installera för en "vanlig" konsument. Med alla våra hemlarm medföljer det installationsanvisningar på svenska steg för steg. Man kan också få det sk nyckelklart larmsystem, och då blir all programmering utförd av oss och den ända ni behöver göra är att montera upp enheterna och sätta i ett SIMkort som tex ett kontantkort. Gripen Guard iSafe SST-993 finns även enkla installationsvideor som ingår vid köp, detta gör det mycket enkelt att installera dessa hemlarm.

Vilka certifikat finns tex för SST-901 Gripen Guard?
I försäkringssyfte kan det vara bra att hänvisa till dessa certifikat:

Larmcentralen Säkerhet: EN60950 ETSI EN301 489 ETSI EN300 220
Rökdetektor Säkerhet: EN60950-1 ETSI EN301489 Radio: ETSI EN300 220
Fjärrkontroll Säkerhet: EN 60950-1 ETSI EN 300 220-1 V2.2.1 Radio: ETSI EN 300 220-2 V2.2.1 ETSO EN 301 489-1 V1.4.1
Trådlös siren Säkerhet: EN60950-1 ETSI EN301489 Radio: ETSI EN300 220

Vad har larmenheten (centralenheten) Gripen Guard för mått?
SST-901: Bredd: 250mm Höjd: 190mm Tjocklek: 40mm.
SST-993: Bredd: 250mm Höjd: 150mm Tjocklek: 45mm.

Finns där någon fördröjnings funktion för på och avlarmning?
Självklart finns denna funktionen på våra larm, fördröjningsfunktionen kan man själv reglera och ställa in i form av vilken tid man behöver på sig för att avlarma resp pålarma.

Tillkommer det några extra avgifter?
Nej, när ni väl har köpt ett hemlarm från oss så tillkommer inga extra avgifter, ni äger ert hemlarm själv.

Var ska man placera hemlarmet i huset?
För en säkrare montering av central ska denna monteras på en plats som är svåråtkomligt för inbrottstjuven så att man "vinner" så mycket tid som möjligt. Viktigt är också att man tänker på att detta utrymme ska vara direktlarmat, dvs ska där inte finnas någon fördröjning så tjuven hinner leta upp huvudenheten, att placera en rörelsesensor i detta utrymme utan fördröjning är att rekomendera.

Drivspänning
SST-901 adapter 15V som ansluts till ett 230V uttag, det finns även möjlighet att driva larmet med tex ett bilbatteri på 12V.
SST-993 12V

SIM kortet
För att ett gsmlarm ska fungera som det ska så måste man ha ett simkort i larmcentralen precis som man måste ha i en mobiltelefon. Det kort man använder måste man vara 100% säker på att där finns god täckning med den operatören man väljer. Där får inte finnas PIN kod aktiverad på simkortet. Viktigt är ju självklart med att det finns pengar på kortet och att man tänker på att vissa operatörer kräver att kortet ska laddas eller användas en gång per år, kontrollera detta med er leverantör. Operatören 3 fungerar inte på våra larmsystem och säkerhetsprodukter. Vi säljer även speciellt utvecklade simkort som fungerar som ett vanligt kontantkort sk telematikkort, dessa kort behövs endast laddas en gång vartannat år och dessa kortet är även fria från sms reklam och mms inställningar som kan strula till det en del i vissa apparater inom säkerhet, de är även rensade från fabrik på alla vanliga lagrade nummer som tex bilbärgning, nummerupplysning osv. Mer info om dessa kort finner ni här: http://www.securitysweden.com/shop/product.php?id_product=182

Om jag har dålig gsm mottagning?
Om man har dålig gsm mottagning kan en extern antenn tillkopplas på Gripen Guard larmet (manual om detta finns under "ladda ner" på hemsidan som man får tillgång till när man köpt någon produkt från oss, man kan även med viss fördel använda sig av gsm repeater för att färstärka signalen.

Hur vet man när man ska byta batterier?
SST-901+SST-993 Alla våra trådlösa enheter har indikatorer som signalerar via ett rött ledljus och via larmcentralen när det är dax att byta batterierna. (SST-993 meddelar även via röst och meddelanden) Batteriernas livslängd är beroende vad det är för batterisort man använder. Vi rekommenderar lithium batterier till samtliga enheter. Alla batterier medföljer vid köp av något av våra larm. Finns mer att läsa om detta i de respektive manualerna. Larmet meddelar i god tid innan batterierna behövs bytas.

Räckvidden
Räckvidden på enheterna kan man läsa om i specifikationen under tillbehör i webbshopen. Dessa räckvidder är uppmätta i öppen terräng. Räckvidden är helt beroende av miljön där man monterar dessa. Betongväggar, elektroniskutrustning, och andra frekvenser i luften drar ned på räckvidden och det är svårt att säga hur långt en viss enhet går i resp villa. Men enheternas räckvidd är stark och om så behövs så finns reapeter att installera för att öka räckvidden ca 200m.

Hemma borta läge, vad är det? (skalskydd/nattläge)
Med denna funktion så kan man ha vissa delar av larmet aktiverade när man tex ska sova. Som kallat zon indelning. Man kan helt enkelt bestämma vilka delar av huset som ska vara larmat när man sover resp. när man är borta. Brandsensorer samt överfallsknappar har funktionen att alltid vara aktiverade oavsett.

Vad händer om någon försöker störa ut larmet?
Gripen Guard har sabotagelarm som utlöser om någon försöker sända signaler för att störa ut larmet.

Hur många enheter kan man koppa till detta villalarm?
Totalt kan man koppla ihopa 250 enheter till detta villalarm (SST-901)

Två-vägs komunikation vad menas med det?
Dessutom är tvåvägskomunikationen en funktion som övervakar alla enheter från störningar och svagt batteri. Självklart har Gripen Guard hemlarm detta som standard.

Går det att namnge de olika zonerna?
Det går att namnge zonerna efter olika behov, man kan tex döpa zonerna efter namn och ord som tex vardagsrum, hall, sovrum osv, men inga åäö går att använda. (gäller SST-901+SST-993 Gripen Guard)

Tycker du att det saknas något svar på någon fråga? Kontakta oss då!